Αξιοθέατα

Γύθειο: Η ονομασία του Γυθείου σύμφωνα με τον Παυσανία σημαίνει “Γυία (Γη) θεών” προς τιμήν του Ηρακλή και του θεού Απόλλωνα, υπήρξε το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού Κόλπου, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη με μεγάλη ιστορία και εκπληκτική γραφικότητα. Στη νότια πλευρά της πόλης οι επισκέπτες θα δουν τη νήσο Κρανάη ή Μαραθονήσι εκεί στεγάζεται ο Πύργος Τζανετάκη ο οποίος αποτελεί σήμερα ιστορικό μουσείο. 

Σπήλαιο Διρού: Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο! Βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο Διρού. Η τουριστική διαδρομή του Σπηλαίου είναι 1,5χλμ, και διαρκεί περίπου 30’. Η ξενάγηση στο θαλάσσιο τμήμα του πραγματοποιείται με βάρκες και αντιστοιχεί στο 80% της περιήγησης ενώ το υπόλοιπο 20% (300 μέτρα), γίνεται με τα πόδια. 

Ακρωτήριο Ταίναρο: Τόπος μοναδικός σε φυσική ομορφιά και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, Η ομορφιά του είναι «γυμνή» καθώς δεν υπάρχει καθόλου βλάστηση κάτι όμως που δεν του αφαιρεί την γοητεία που διαθέτει! Τα απόκρημνα βράχια και τα τεράστια κύματα, συνηγορούν στην δημιουργία ενός ξεχωριστού άκρως εντυπωσιακού τοπίου. 

Μονεμβασιά: Μια μοναδική καστροπολιτεία με ξεχωριστά πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και εκκλησίες, χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα κάστρα του κόσμου! Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις «μονή» και «έμβασις», υποδηλώνοντας τη μια και μοναδική είσοδο που υπήρχε και υπάρχει στο κάστρο και η οποία το μετέτρεπε σε απόρθητο φρούριο σε καιρούς πολέμου. 

Μυστράς: Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας! η φημισμένη καστροπολιτεία του Μυστρά είναι χτισμένη σε φυσικά οχυρή θέση, στις πλαγιές του Ταϋγέτου. Παραμένει σχεδόν ακατοίκητη και ερημωμένη, προσφέροντας απλόχερα στον επισκέπτη ένα ταξίδι στο χρόνο, στην εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.